Коучинг, як інноваційний інструмент педагога 21 століття

21.05.2017 13:10

Коучинг.docx (12345)

 

Шість  представників педагогічного колективу Кремінської ЗОШ №4 брали участь у триденному  навчанні  педагогічних працівників за курсом «Коучинг, як інноваційний інструмент педагога 21 століття» програми Міжнародного Еріксонівського Університету Коучингу. Навчання організоване   Луганським ОІППО.

Коучинг – це інструмент особистісного й професійного розвитку, завданням якого є постійний і цілеспрямований розвиток людини, мотивація до змін. Коучинг поєднує принципи консультування та тренінгу.

Під час навчання педагогічні працівники мали можливість познайомитись з передовими світовими технологіями розвитку особистості, що застосовуються фахівцями соціально-педагогічної служби «Гайденс» (США), мотиваційними коучами Великобританії, Франції, Німеччини, Швеції.

Учасники отримали знання про функції мозку, що ведуть до гнучкості та розвитку; дізнались про основні принципи коучингу; отримали навички визначення цілей, аналізу відповідності планів і дій; навчались створювати ясне бачення, розширювати власне мислення та мислення інших людей, заохочувати учнів до самоаналізу, відкритого зворотного зв’язку та активного розвитку, створювали підтримуюче середовище та конструктивний зворотний зв’язок; опановували технологіями використання інструментів управління мотивацією та створення привабливого майбутнього.

Тренер курсу: Олександр Попов, професійний сертифікований коуч ACSTH, член Міжнародної Коучингової Федерації.