Реалізація проекту за підтримкою Європейського Союзу

17.10.2018 22:14

У рамках проекту «Поліпшення доступу дот води в громаді м. Кремінна»   ( реалізується Кремінською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу) , в ЗОШ № 4 протягом квітня - травня 2018  року було проведено 14 уроків та заходів на тему «Вода-еліксир життя». Мета уроків: проаналізувати сучасний стан водних ресурсів України, розкрити негативний вплив антропогенного фактору на якість води, пояснити сутність наслідків забруднення питної води та їх вплив на здоров’я людини, розробити заходи спрямовані на покращення екологічного стану природних ресурсів; поглибити знання  учнів про воду, її  властивості та значення для живої  природи та людей.  Учасники інформаційної складової проекту привернули увагу  до  актуальної  екологічної  проблеми  сучасності – засміченості водойм, з’ясували як погана екологія впливає  на здоров’я  людини, визначали  шляхи  подолання  проблеми.  Учні тренували  уважність, спостережливість, уміння  працювати в команді, проводити  досліди, робити  висновки, висловлювати   свої думки. Флешмоб, як педагогічна технологія - колективна творча справа, об'єднав усю шкільну громаду. Вихованці дошкільних закладів освіти дізнались багато цікавого з лялькової вистави про невихованого Незнайка.

Учні 4 класу Кремінської ЗОШ №4 разом з вчителем та батьками були дослідниками природи рідного краю. На цей раз об’єктом дослідження стала невеличка річка, відома в місті як Родничка. Колись повноводна річка бере свій початок в історичному місці Дубовий гай з невеликого струмочка-джерела та несе свої води через усе місто в річку Красну. 

Учні дізнались, що за невеликий період часу, річка змінювала місце витоку, спостерігали за станом річки, визначили шляхи її забруднення. В результаті  роботи груп було визначено шляхи лікування річки. Учні провели піар-акцію серед місцевого населення щодо важливості збереження чистоти річки. З метою укріплення берегів річки висадили 20 саджанців верби.  

«Не можна   сказати, що вода необхідна для життя:  вона і є життя»   Антуан де Сент-Екзюпері