Семінар-тренінг «Безпечна й дружня до дитини школа: соціально-педагогічний та психологічний аспекти»

19.03.2021 00:26

04 березня 2021 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся семінар-тренінг «Безпечна й дружня до дитини школа: соціально-педагогічний та психологічний аспекти». Захід проводився  в онлайн-форматі. У семінарі-тренінгу взяли участь педагогічні працівники закладів освіти міст Лисичанська, Рубіжного, Херсона, Станично-Луганського, Попаснянського, Міловського, Кремінського районів Луганської області, Слов'янського району Донецької області. Організатор заходу – Тетяна Глотова, методист кафедри управління освітою Луганського ОІППО.

Програма дій Кабінету Міністрів України передбачає створення в кожній школі до 2025 року сприятливого освітнього середовища, забезпечення компетентнісного навчання учнів і постійного підвищення кваліфікації педагогів.

Безпечна й дружня до дитини школа (БДДШ) – це місце, у якому діти та дорослі почуваються безпечно й комфортно, яке дарує дітям особливе відчуття єдності, дає точку опори та змогу проявити себе, вселяє надію і породжує впевненість у майбутньому.

    

Створена в Україні концептуальна рамка БДДШ – це система ідей, інструментів і ресурсів, яка враховує важливі чинники організації шкільного життя, містить індикатори й зручні інструменти для системного планування, моніторингу та оцінки заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки, комфорту, якості навчання і самоврядування закладу освіти.

Концептуальна рамка БДДШ була створена за запитом Міністерства освіти і науки України до Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а процес пілотування здійснювала міжсекторальна робоча група.

На заході  були представлені результати пілотування проєкту «Безпечна й дружня до дитини школа» в закладах регіону. 

Наприкінці семінару-тренінгу учасники обмінялись думками та поділились враженнями.  

https://loippo.edu.ua/news/5863-vidbuvsia-seminar-treninh-bezpechna-i-druzhnia-do-dytyny-shkola-sotsialno-pedahohichnyi-ta-psykholohichnyi-aspekty