У навчальних закладах Луганської області пройшли заходи з профілактики боротьби з ВІЛ/СНІДом

13.04.2016 12:58

Напередодні Міжнародного Дня боротьби зі СНІДом департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації було проведено відповідні заходи у закладах та установах освіти. З метою підвищення обізнаності з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу в Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, проведені лекційні заняття з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу для педагогів, що проходять підготовку на курсах підвищення кваліфікації, а саме для заступників директорів з виховної роботи, учителів «Основ здоров’я», викладачів факультативного курсу «Захисти себе від ВІЛ», практичних психологів, керівників гуртків. 

У навчальних закладах області (Комунальний заклад «Луганський навчально-виховний комплекс спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів-колегіум № 36», Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Кремінської районної ради, Молодогвардійська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21 Краснодонської міської ради, Комунальний заклад «Алчевська гімназія», Петровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 36 Краснолуцької міської ради, КЗ «Білівська гімназія ім. М. Руденка», Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст. Старобільської районної ради, Стахановська гімназія № 11 Стахановської міської ради) провели наступні заходи:

Години спілкування: «Умій сказати «НІ!», «Здоров’я – головний скарб», «Толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей «Про це необхідно знати».

2. Тренінгове заняття «СПИД-HE СПИТ»,

3. В рамках предмета «Основи здоров’я»: моделювання ситуації спілкування з ВІЛ-позитивними людьми; випуск буклетів «Тобі варто це знати»; інформація-повідомлення «Право підлітків на безпеку від ВІЛ і СНІДу.

4. Тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці.

5. Вікторина «СНІД- в питаннях та відповідях».

Мета заходів – надати учням первинні  знання про СНІД, шляхи  захворювання та профілактика ВІЛ/СНІДу.

Протягом місяця проведено Всеукраїнське моніторингове дослідження для вчителів та учнів в рамках проекту «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу».